B4R3N4KED PU7RA http://ccputra.blogspot.com

Jangan Lupa Tolong Klik Sini

Wednesday, January 5, 2011

Mcm Kena Rogol...

Logo Olimpik Rio 2016

belum pun bermula lagi Sukan Olimpik di Rio..
tapi maruah nyer dah tercalar sedikit....
mane tak nyer biler logo rasmi sukan tersebut dikatakan di ciplak design nyer...
terasa mcm kena rogol jek rasenyer kan...
(yelar maruah dah hilang, so samakan la kan... hehehe)
 
Al kesah nyer, logo inie telah dilancarkan pada New Year Eve yang lepas kat pantai Copacabana, Brazil dihadapan kira-kira sejuta orang... ramai tue, yelar malam tahun baru kan....

Logo badan Kebajikan Telluride...







tapi yang mencetuskan conterversi biler ader persamaan logo Olimpik nie
dengan satu badan kebajikan ket Colorado... ehhh biar betul....
sama ader ia nyer secara kebetulan atau di ciplak, tiada sebarang pengesahan dapat dijalankan oleh pakar forensic kat Rio kerana semua pihak tak mengaku...
 (kenapa ler diorg tak import pegawai-pegawai CSI dari New York atau Miami,
 kan boleh settle cepat forensic nie... tapi ader kaitan kerr...kihkihkih ;P )
pe poun korang tengok la sendiri dan buek pertimbangan sendiri.....
(harus pakai timbang kg jek ekk kati-kati dah tak pakei...)
dan untuk berita lanjut korang klik jek kat sini dan sini....
tu poun kalu korang berminat laa....


4 comments:

Ai Yu said...

mmg ader persamaan sikit....sah!! mcm kena rogol nie...ahakss

CP said...

Ai Yu : kn !!! huhu tak rela u...

atie said...

fuh..tajuk entry..nasib ada gmbr logo..haih

CP said...

atie : hehehe sajer bikin gempak sehh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails